Seyahat acentesi danışmanları, memurlar ve öğretmenlerin ortak noktası nedir? Hedefi bu olmasa da bu mesleklerin hepsi de sizin uzun vadede kilo almanıza sebep oluyor. Çevrimiçi bir araştırmada, stres yaratan mesleklerde kilolu çalışanlarının zayıflara göre daha büyük bir yüzdeye sahip olduğu ortaya çıktı. Gelin hep beraber şişmanlatan 10 meslek nelermiş şöyle bir göz atalım.
Bu listedeki mesleklerden bazıları sizi şaşırtabilir (Biz mesleklerimizi bu listenin içinde 2 kere görünce gayet şok olduk! Düşünsenize şişmanlatan 10 meslekten biri değil, ikisi bizim yaptığımız işi anlatıyor.).
Seyahat Acentesi Danışmanları
Listemizdeki ilk meslek, seyahat acentesi danışmanları. Seyahat acenteleri, seyahatleri planlayıp organize ederek her bir müşteriyi memnun etmeleri gereken kişilerdir. Ayrıca, kurdukları planın kusursuz bir şekilde uygulanmasını ve böylece müşterinin mümkün olan en iyi tecrübeye sahip olmasını sağlamalıdırlar! Çok fazla baskı ve stres söz konusudur çünkü müşterinin memnuniyetinden sorumlu oldukları gibi satış hedeflerine de ulaşmak zorundadırlar. Bir seyahat acentesi danışmanının zamanın çoğunu masanın arkasında oturarak harcaması, bu duruma hiç de yardımcı değildir. Tatile gitmeden önce hayal ettiğiniz fit görünümlü insanlarla seyahat acentelerinde karşılaşamayabilirsiniz. Bizden uyarması!
Avukat
"Avukat" sözcüğünü düşündüğünüzde, stres ve baskı kelimelerinin hemen ardından geleceğine eminiz. Anksiyete ve stres, bir avukatın yaşadığı baskı ile birleşince, yemek yerken porsiyon boyutunun kontrol edilmesini zorlaştırıyor. Bu durum da mesleği listemize eklememize neden oluyor.
Memurlar
Seyahat Acenteleri gibi, memurlar da zamanlarının çoğunu oturarak geçirirler. Yemeklerini masalarında yemeye eğilimli olurlar. İş yükleri o kadar talepkardır ki, genellikle gün boyunca aktivitelere ve egzersiz yapmaya zaman ayıramazlar.
Öğretmenler
Öğretmenlik mesleğinin şişmanlatan 10 meslekten biri olmasını beklemiyorduk. Bir öğretmeni gözümüzün önünde canlandırdığımızda, bir kişinin bütün gün bir sınıf önünde durduğunu, ileri geri gidip yazı tahtasında yazı yazdığını hayal ettik. Sonra yanlış düşündüğümüzü fark ettik. Öğretmenler bazen günlerini sadece masalarında oturarak ve ders anlatarak geçirirler. Ayrıca idari çalışmalarını (planlama, not verme, yoklama vb.) otururken yaparlar. Öğretmenlerin kemer uzunluklarının öğrencilerinin bilgi seviyeleri ile doğru orantılı olduğuna hiç şüphe yok.
Sanatçı, tasarımcı ve mimarlar
Bu meslekleri, saat esnekliği ve iş bağımsızlığı bakımından nispeten birbirine benzediğinden bir araya getirebiliriz. Bu meslekler çoğunlukla çalışanın yaratıcılığı ve esin kaynağı üzerine kuruludur. Mesleğin doğası gereği, bu meslek mensupları belirli bir programa bağlı kalamazlar. Aynı şey yeme alışkanlıkları için de geçerlidir. İstedikleri zaman, ne istiyorlarsa onu yerler. Biz ajans olarak kendimize sanatçı demesek de tasarımcı tanımlamasıyla bu meslek grubu içinde olmaktan mutluluk duyuyoruz 😀
Yönetici Asistanları
Yönetici asistanlığı, listemizde yerini otomatik olarak alan bir meslek. Bu meslek, anlık yardım çağrısında bulunanlara destek verme temeliyle oluşuyor. Yönetici Asistanlığı aşırı derecede stres ve kaygı içeren bir meslektir. Eminiz ki siz de bu stresi onlarla arada bir paylaşıyorsunuzdur.
Bilim insanı
Bir bilim adamını düşündüğümüzde, çok az atletik kabiliyeti olan, sağlık ve zindelik konusunda ilgiden yoksun, kendi laboratuvarında yalnız yaşayan anti sosyal insanlar aklımıza gelir. Bir bilim adamının ana işlevi, yeni şeyler öğrenmek ve keşfetmektir. Bazen odaklandıkları konulara tutku ile bağlandıkları için sağlıklı beslenme alışkanlıklarını yerine getiremezler. NASA gibi kurumlar, çalışanların eve gittiklerinde ve bazı egzersizler yapmalarını öneren politikalar uygulamaya başlamış.
Polis Memurları
En şaşırtıcı meslek bu olsa gerek! Polis memurlarının sağlık ve zindeliğe sahip, atletik kişiler olduğunu düşünürüz! Polis memuru olmak çok zordur, stresli ve çilelidir. Düşündüğümüz kadar cazip değildir. Sorunları uzaklaştırmak ve işle birlikte gelen stres ve kaygıları hafifletmek için çoğu zaman en iyi yol yemek yemektir.
Pazarlama ve Halkla İlişkiler Uzmanları
Pazarlama ve Halkla İlişkiler (PR), yaratıcılığa büyük önem veren ve düzensiz iş programına sahip başka bir iştir. Pazarlama ve Halkla İlişkiler uzmanları (burada yazar kurucularımız Sezer ve Seçil’den bahsediyor) genellikle lezzetli yemek yelpazesine sahip farklı etkinlikler veya konferanslara katılmak zorundadırlar. Bütün bunlar genellikle göbek etrafında toplanır. Bizim PR kısmımızın biraz daha yemeğe düşkün olması gerekiyor. Sanırım kendilerini kontrol mekanizmaları PR yeteneklerinden çok daha üstün.
BT uzmanları
BT uzmanları, meslekler listemizdeki yerini elbette almalı! BT uzmanları, günlerinin büyük bir bölümünü bir bilgisayar başında geçirir ve çok miktarda stres ile uğraşmak zorundadırlar. Genellikle gecenin geç saatlerine kadar çalıştıklarına inanılır! Korkunç beslenme alışkanlıklarına ve egzersiz yoksunu bir yaşam tarzına sahiptirler.
İşinizi listemizde görmüyor musunuz?
Hayır diyorsanız hemen gitmeyin! Verimliliğinizin en iyi seviyede kalmasını sağlamak için fazla kilo vermenize yardımcı olacak bir ipucu ve tavsiye listesini derledik! Bunlara da bir göz atın.
Kardiyo: Çalışma saatlerinde mola verin ve yürüyüşe çıkın. Asansör yerine merdivenleri kullanın. Amacınız istenmeyen yağları yakmak olsun. İşyerinde hareket etmenin birçok yolu vardır! Selam vermek için iş arkadaşlarınızın yanına yürüyerek gidin ve onunla dans edin veya sipariş verdiğiniz ürünlerin size gelmesini beklemek yerine bulunduğu yere kadar yürüyerek siz teslim almaya gidin.
Sağlıklı yemek: Öğle yemeğine çıkarken, fast food ürünlerden uzak durun ve sağlıklı besinler tüketebileceğiniz mekanlara gidin. Sıkı bir programınız varsa ve yiyecek sipariş etmek dışında başka seçeneğiniz yoksa, sağlıklı alternatifleri tercih edin. Kendinize sorun, o patates kızartmasını ve Antep fıstıklı çikolatayı yemek ve spor salonunda geçireceğiniz ekstra zamana değer mi? Hele bir de salona gitmiyorum ve spor da yapmıyorum diyorsanız göbeğinizin etrafında oluşmaya başlayan kitleye karşı hazırlıklı olun.
Su için: Suyu susuzluğunu gidermek dışında da fazla tüketin. Bazen susuzluk açlıkta olduğu gibi zihninizi zorlamayabilir. Her zaman elinizin uzanabileceği bir yerde bir şişe su bulundurun. Su içmek sizin için periyodik olarak tekrar ettiğiniz bir alışkanlık olsun. Mobil uygulama marketlerinde su içmenizi hatırlatan sinir bozucu uygulamalar mevcut. Bu alışkanlığı kazanıncaya kadar bu uygulamaları kullanabilirsiniz. (Bu sayede ofiste bu uygulamayı kullanan ekip arkadaşlarımıza gönderme yapmayı da ihmal etmemiş olduk. Ne o her saat başında orta yerden gelen bardaktan dökülen su sesi arkadaş? ) Acıktığınızda yemek yemek yerine su içmeyi deneyin. Tatmin olmayı başarabiliyorsanız, kalori yüklü o leziz çikolatayı yemenize hiç gerek kalmaz!
Kahve yerine daha sağlıklı seçenekler koyun. Yeşil çay gibi içecekler kahve için mükemmel bir alternatiftir. Yeşil çay, yağ yakma oranını arttırır ve genel fiziksel refah seviyenizi artırabilir (+beyin fonksiyonlarını iyileştirdiği ve sizi daha akıllı hale getirdiği kanıtlanmıştır). Kim akıllı olmak istemez ki? Sanırım ajans olarak biz de bu alışkanlığımızı gözden geçirmeliyiz. Güne kahveyle başlamak çok zeki olduğumuzun bir göstergesi olmalı.
Rahatlayın. Stresten kaçınmak düzensiz öğünleri ve atıştırmalıkları engellemenin en iyi yoludur. Dinlendirici müzik dinlemek (metal tavsiye edilmez ama benim gibi ters psikoloji kullanan kişilerde bu da işe yarayabilir.) gibi farklı stres azaltma tekniklerini deneyin ve sizi sakinleştirmek için tasarlanmış solunum egzersizleri yapın.